SIERBESTRATING

Zoals betonnen, gebakken bestrating en keramische tegels

Sierbestrating

Sierbestrating vormt de basis van elke tuin, denk aan een ruime oprit, een prachtig terras of een uitnodigend tuinpad. Sierbestrating is er in allerlei soorten tegels, kleuren en vormen. Tuinbaas brengt uw wensen nauwkeurig in kaart, voordat wij de sierbestrating aanleggen. Wij kijken onder andere naar de tegelsoort, de grootte, uw behoefte aan de zon of schaduw en de plaats in uw tuin. En van welke stijl houdt u, romantisch of juist modern en strak?

Jacob Catslaan Roosendaal
Before After

Oprit en/of voortuin bestraten

De oprit en/of voortuin opnieuw laten aanstraten kan zowel met de huidige stenen/tegels of nieuwe stenen/tegels. Bij Tuinbaas zorgen wij voor een sterke compacte grondlaag waardoor uw bestrating een hogere kans heeft om niet te verzakken wanneer er zware rijvoertuigen op en af rijden. Tevens adviseren wij u graag bij de juiste soort bestrating van uw oprit/voortuin. 

SOORTEN SIERBESTRATING TEGELS

ER BESTAAN GROFWEG VIER VERSCHILLENDE SOORTEN SIERBESTRATING TEGELS: BETON, KERAMIEK, GEBAKKEN EN NATUURSTEEN. AFHANKELIJK VAN WAT U IN DE ACHTER- OF VOORTUIN WILT LATEN BETEGELEN, KIEST U DE BESTE SOORT SIERBESTRATING DIE DAARBIJ PAST. UITERAARD ADVISEREN WIJ U BIJ HET MAKEN VAN DE JUISTE KEUZE.

BETON BESTRATING

Beton bestrating is er in diverse kleuren en maten. Zo kunt u kiezen uit bijvoorbeeld strakke betontegels, betontegels met een bepaalde structuur, betonklinkers of terrastegels. Het voordeel van betontegels is dat dit soort tegels een coating hebben en daardoor de kleur behouden. Over het algemeen zijn de tegels goedkoper ten opzichte van de overige sierbestrating soorten. Beton bestrating is over het algemeen verkrijgbaar betonstenen, beton siertegels en betonnen elementen. Beton bestrating is zeer geschikt voor uw tuin en heeft een lange levensduur.

KERAMISCHE BUITENTEGELS

De belangrijkste voordelen van keramische tegels: ze zijn krasvast, kleurvast en nagenoeg onderhoudsarm. Deze tegelsoort heeft u in veel verschillende uitstralingen, van modern tot zelfs houtlook. De onderlaag voor keramische buitentegels worden ter plaatse gemixt door middel van fijn grind. Tuinbaas werkt met drainagemortel, dat de stabiliteit van de ondergrond behoudt en zorgt dat water onder de tegels goed weg kan. Tegenwoordig worden deze tegels in de fabriek al voorzien van deze drainagemortel waardoor ze op straatzand gestraat kunnen worden.

GEBAKKEN STENEN

Gebakken stenen worden met name gebruikt om straten en trottoirs in oude stadscentra mee te bestraten. Deze stenen worden gemaakt van klei en op zeer hoge temperatuur gebakken. Het resultaat is een oersterke en kleurvaste bestrating. Gebakken sierbestrating voor uw tuin is duurzaam, goed bestand tegen vorst en belasting en geeft een warme, authentieke uitstraling. Omdat het product puur natuur is sluit het perfect aan op alle groen. Door de jaren heen blijft de natuurlijke look behouden en wordt door weersomstandigheden eigenlijk steeds mooier!

NATUURSTENEN SIERBESTRATING

Natuurstenen sierbestrating blijft een klassieker onder de buitentegels. Dit type steen is vaak niet goedkoop, maar het resultaat is natuurlijk prachtig en zeer duurzaam. Helaas zijn natuurstenen tegels niet zo kras- en stootbestendig als keramische tegels. Een keer met een stoel met metalen stoelpoten schuiven kan al een nare kras veroorzaken. Kiest u voor een natuurstenen sierbestrating? Dan kiest u voor esthetisch en uniek; geen enkele steen is hetzelfde! Maar let ook op de vorstbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid.

offerte icon

Offerte aanvragen

Tuinaanleg, bestrating, een Douglas hout overkapping? Wij realiseren het voor u! Neem contact op met Tuinbaas. Wij zijn o.a. werkzaam in de omgeving van Etten-Leur, Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom.

SAMENWERKEN

PARTNERS

Offerte aanvragen